Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

SAZERAC- The Oldest Coctail in The World!


Το Sazerac είναι ίσως το παλαιώτερο γνωστό κοκταίηλ του κόσμου! Οι ρίζες του έρχονται από την Νέα Ορλεάνη.Βασίζεται σε έναν συνδιασμό Κονιάκ και μπίτερς. Παρόλα αυτά υπάρχουνε διάφορες παραλλαγές και συνταγές καταγεγραμμένες, με χρήση Καναδικού ουίσκι (Rye), αψεντιού, παστίς, και διαφορετικών μπίτερς.
Το όνομα του το ωφείλει στον ιδιοκτήτη του Sazerac Coffee House στην Νέα Ορλεάνη, John Schiller.Το μπάρ αυτό λειτούργησε και σέρβιρε τα κοκταίηλ του, το 1859!


Served: "Straight up"; without ice
Garnish: Lemon peel
Drinkware: Old fashioned glass, or coctail glass

60 ml Brandy ή Bourbon whiskey, ή Rye whiskey
Λίγες σταγόνες Peychaud's bitters
10 ml σιρόπι ζάχαρης
10 ml Αψέντι (εναλλακτικά Chartreuse, Ricard ή Pernod)



Προετοιμασία: Ρίχνουμε το αψέντι κατευθείαν στο ποτήρι, και δημιουργούμε ένα λεπτό στρώμα από αυτό,αδειάζοντας το εν συνεχεία. Στο σέικερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, με αρκετό φρέσκο πάγο, και χτυπάμε δυνατά.Σουρώνουμε διπλά στο ποτήρι.Γαρνίρουμε με φλούδα λεμονιού.


Παρακάτω θα δούμε την συνταγή που βρίσκουμε σε βιβλίο κοκταίηλ του 1937. (χωρίς μετάφραση!)Είναι το περίφημο "Famous New Orleans Drinks and How to Mix 'Em by Stanley Clisby Arthur''

The Original Sazerac CocktailTake two heavy-bottomed 3 1/2-oz. Bar glasses; fill one with cracked ice and allow it to chill while placing a lump of sugar with just enough water to moisten it. Crush the saturated lump of sugar with a bar spoon. Add a few drops of Peychaud's Bitters, a jigger of rye whisky and several lumps of ice and stir briskly.
Empty the first glass of ice, dash in several drops of Herbsaint, twirl the glass rapidly and shake out the absinthe. Enough of it will cling to the glass to impart the desired flavor. Strain into this glass the rye whisky mixture prepared in the other glass. Twist a lemon peel over the glass, but do not put it in the drink.

Δεν υπάρχουν σχόλια: