Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

key Bar



Οk, αφού δεν λέει κανείς πιο είναι το αγαπημένο του μπάρ, θα μιλήσω εγώ!
Και θα πω για ένα που αγαπάω ιδιαίτερα. Key bar το λένε και το ξέρετε! Δεν είναι μόνο ότι αγαπάω τα κορίτσια γενικότερα, είναι και ότι αγαπάω τα κορίτσια του key, ειδικότερα. Γιατί το "κλειδί" μπαρ,είναι ένα κοριτσίστικο μπάρ, φτιαγμένο από κορίτσια.


Για αυτό και τα υπόλοιπα κορίτσια νοιώθουν άνετα να πάνε εκεί. Και μάλλον για αυτό, έχω δει ΜΟΝΟ αγόρια να χορεύουνε πάνω στο μπάρ... Α και την Μαρί...χμμ, τώρα που το σκέφτομαι μάλλον έχω δει καιτην Κωνσταντίνα.

Γενικά τον περισσότερο κόσμο, που έχω γνωρίσει σε αυτό το μαγαζί, τον έχω γνωρίσει στην μπάρα. Πάνω στην μπάρα...


Καθόλου παράξενο. Εχετε γνωρίσει την Grazy Thallia; Είναι μια από τις dj's του μπάρ. Είναι αυτή που έχει μιξάρει (πετυχημένα) δημοτικά και hip hop.

Την θυμάμαι στις αρχές της δεκαετίας του 90, πολύ πιτσιρίκα, να βάζει βινύλια χοροπηδώντας στο Εξ΄Αρχής στη πλατεία Εξαρχείων, και σε live με το τότε συγκρότημα της, τους Horror Vackui, με μίνι φουστίτσα, πίσω από την τεράστια farfisa της, πάλι να χοροπηδάει. Το χοροπηδηχτό της πάει, και δεν λέει να το κόψει oύτε πίσω από την κονσόλα του key, παρασέρνωντας όλους, μα όλους τους υπόλοιπους συμπαρομαρτυρούντες..
Τι μουσική παίζει; Τα πάντα, και μπορεί και να μην σε κάλυψα με την απάντηση μου.




Το Key, όμως κρύβει άλλον έναν άσσο στο ποτήρι του.Κυρίες, κύριοι, may i introduce you, DJ Quentin!... Είναι ο άνθρωπος, που θα μπορούσε να κατακτήσει όλη την Αθήνα αν ήθελε!Δεν θέλει όμως. Και έτσι έχει κατακτήσει μόνο τα εδάφη που αυτός ήθελε.
Είναι ο άνθρωπος που πάνω στο τσακίρ κέφι,μπορεί να παίξει Cocteau Twins, και αυτό να το ακούσουνε μόνο όσοι θέλουνε...


Είναι ο άνθρωπος που θα μπορούσε να νικήσει τονΓιάννη Πετρίδη σε διαγωνισμό γνώσεων μουσικής, αλλά δεν προλαβαίνει γιατί φλερτάρει όλη την ώρα.. ένας σύχρονος Γότθος,ένας παλιομοδίτης ευγενής... Love and Roll... (και μια την εβδομάδα στο 7 joker's bar)




Eιδική μνεία όμως και στον DJ Don Alessio, που παρά το γεγονός ότι σύντομα παντρεύεται, το μυαλό του στις καλύτερες μαύρες μουσικές το έχει. Ενας γνήσιος ρομαντικός jazzman..




Στο Key επίσης τρώμε, (αν πάμε νωρίς) και πίνουμε (όλη την ώρα). Τα κορίτσια αγαπάνε την Ιταλία, εμείς αγαπάμε την Ιταλία και έτσι οι Μπρουσκέτες, τα σαλάμια από το Μιλάνο, (μεγάλε Παντελή) οι Προσέκο και τα βερμούτ πάνε και έρχονται.


Τι είναι το Προσέκο; Ιταλική ποικιλία λευκών σταφυλιών από την περιοχή Veneto που δίνει το όνομα της και σε αφρώδη οίνο υψηλής ποιότητας.

Πλέον είναι ονομασία προέλευσης, πράγμα που σημαίνει, ότι μόνο στην περιοχή αυτή μπορεί να παραχθεί Προσέκο.
Σερβίρεται παγωμένο, και συνήθως σκέτο, αν και μπορούμε να το αναμείξουμε.
Με αυτό άλλωστε φτιάχνουμε το περίφημο ιταλικό κοκταίηλ Sgroppinο! (*)
Εδώ συνήθως βρίσκουμε Prosecco, Carpene Malvolti, και το πίνουμε γιατί μας αρέσει.




Η φίλη μου λέει, ότι όλοι αγαπάνε το key, γιατί τα κορίτσια του, φροντίζουν και περιποιούνται όλους τους φίλους τους,(και πελάτες) σαν να ήταν οι μαμάδες τους.
Ζεστά, νοικοκυρεμένα, μέχρι και μυρωδάτα θα έλεγα. Μαμαααααά!!!!!

Πραξιτέλους 37 - Aθήνα

210 3230380

www.keybar.gr






(*) Sgroppino: Σε ποτήρι flute σαμπάνιας σερβίρουμε μαλακό σορμπέ λεμονιού, και εν συνεχεία εναλλάξ Προσέκο και λίγη βότκα. Ανακατεύουμε απαλά.
Διακοσμούμε με τουίστ λεμονιού, ή ότι άλλο σας κάνει κέφι!
Η αναλογία είναι 4 μέρη σορμπέ, 2 μέρη προσέκο και 1 μέρος βότκα
Super καλοκαιρινό!



Ορίστε και ένα όμορφο καλοσερβιρισμένο Sgroppino!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλό το Key και η μουσική που παίζουν τα παιδιά, αλλά υπερβολικά δυνατή η ένταση της μουσικής. Έφυγα μ' ένα σφύριγμα στα αυτιά