Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

Edradour, To μικρότερο αποστακτήριο ουίσκι της Σκωτίας!

Και δεν είναι μόνο αυτό: Τρείς άνθρωποι όλοι και όλοι, δουλέυουνε, σ αυτήν την μικρή εταιρεία παραγωγής malt ουίσκι ,στα highlands της Σκωτίας, αλλά δεν είναι όποιοι και όποιοι. Είναι οι τρείς άνθρωποι , που αγαπάνε περισσότερο από τον καθένα,να κάνουν αυτήν την δουλειά σε αυτό το ξεχασμένο μέρος του κόσμου!
Με ελάχιστη τεχνολογία, μπόλικη όμως τεχνογνωσία, μόνο δύο δωμάτια και τον μικρότερο αποστακτήρα στην χώρα, παράγουνε ουίσκι, που πρώτοι από όλους χαίρονται οι ίδιοι να απολαμβάνουν. Και εμείς βέβαια...
Ενενήντα χιλιάδες λίτρα το χρόνο, παράγονται σχεδόν με τα χέρια!.. Και αυτή η φροντίδα, και η αγάπη των ανθρώπων του, είναι που το κρατάει ακόμη, όχι μόνο ζωντανό, αλλά και σε υψηλά επίπεδα. Και όσο κάποια (ελάχιστα) από αυτά τα λίτρα,μας κάνουν την τιμή να επισκέφτονται την χώρα μας, θα τα αγαπάμε και εμείς... (έτσι Γιώργο
http://www.geodive.blogspot.com/ και Σταμάτη;)


ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
Εdradour 10 years old:
Single Highland Malt Scotsch Whisky


Χρώμα κεχριμπαρένιο,
Αρώματα ξηρών καρπών, σέρι, αποξηραμένα φρούτα (κυρίως στο στόμα), ξύλο κέδρου και γρασίδι (κυρίως στην μύτη)
Στο τέλος έχει μια ελαφριά γλυκύτητα, και λίγη λιπαρότητα.
Μεγάλη επίγευση, ισορροπημένο. Αγαπημένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: