Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Το Θαύμα της Σαντορίνης! (μέρος α...)

Ξεκίνησε ο τρύγος  στο νησί του ηφαιστείου, η περίφημη "Βεντέμα"!

Νωρίτερα από οποιοδήποτε άλλο μέρος στην Ελλάδα.

santo 4

Ο αρχαιότερος αμπελώνας του κόσμου,είναι έτοιμος να μας χαρίσει μερικά από τα ωραιότερα κρασιά του κόσμου. Δροσερό Ασύρτικο, μυστηριώδες Μαυροτράγανο, και το εμβληματικό γλυκό Βινσάντο!

Τ 'αμπέλια μοσχομυρίζουν, σε όλο το νησί, νομίζεις πως μπορείς να μεθύσεις απλά περπατώντας ανάμεσα τους... Παλιά η έναρξη της Βεντέμας ήταν πανηγύρι για όλο το νησί, ήταν τραγούδια στους κάμπους και χορός! Οι τρυγητάδες γεμίζανε τον κάμπο από νωρίς, πριν ξημερώσει, μαζεύανε τα σταφύλια δροσερά, με την πάχνη τους, και το βράδυ άρχιζε στην Κάναβα το πατητήρι, με τραγούδια, και μπόλικη φάβα, άσπρες μελιτζάνες, τυριά και ότι είχε απομείνει από το περυσινό κρασί..

     Φεύγω για τ αμπέλια , μην τυχόν και προλάβω την σκιά όλων αυτών,και για τα παλιά παραδοσικά οινοποιεία, να κρυφοκοιτάξω, και να κλέψω λίγη από την τέχνη των ανθρώπων του ηφαιστείου... (συνεχίζεται...)

oia

1 σχόλιο:

VAD είπε...

Γεια σου,Θάνο,με την drinkολογία σου!Δε με ξέρεις,σε βρήκα απ'το gekoudi,είμαι και γω συγχωριανός,οι δικοί σου ίσως με γνωρίζουν,ελα απ΄την @γειτονιά μου να με δεις...