Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Τρίτη, Τετάρτη Βράδυ στο Μπαρ.

Οι μεγαλύτερες εκπλήξεις, οι πιο περιπετειώδεις βραδιές συνήθως συμβαίνουν αυτές τις δυο μέρες. Μπορεί και να το περιμένεις, άλλωστε τόσα χρόνια, τα πιο βαρετά βράδια  τα έζησα Σαββατόβραδα, μέσα στα μπαρς.

Πολλά Daiquiris χθες το βράδυ, τα περισσότερα όμως frozen στο blender,  όπως mint και mango daiquiris. Για την άποψη μου όμως περί daiquiris ρίξτε μια ματιά εδώ: http://www.savethedaiquiri.com

Και ναι ήπιαμε υπέροχα ποτά χθες, όπως το δραματικό(!) Basil and Honey Daiquiri αλλά και το Spiced Mango Straight up Daiquiri :

*50 ml  Havana Club Light Rum

*3 μεγάλα φύλλα φρέσκου Βασιλικού

*15-20 ml  σιρόπι από μέλι.

*15 -20  ml fresh lime juice

Τοποθετούμε σε Μπόστον  σέικερ τον Βασιλικό και το μέλι, και τα πιέζουμε ελαφρά με το γουδοχέρι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε με πάγο.   Σουρώνουμε σε ποτήρι κοκταίηλ μαρτίνι  και διακοσμούμε με φυλλαράκι Βασιλικού!

basilhoneydaiquiri

 

Spiced Mango Straight up Daiquiri :

*50 ml Anejo Santiago De Cuba Rum

*20 ml Ginger syrup

*20 ml Mango purre

*15 ml fresh lime juice

Αλείψα  το χείλος ενός ποτηριού κοκταίηλ μαρτίνι με μια φέτα λάιμ, και το πέρασα μέσα σε σιρόπι από μπαχαρικά . Το ονόμασα Heavy Spiced Syrup.

Χτυπάμε καλά τα υλικά στο σέικερ με πάγο και σουρώνουμε σto ποτήρι.

Για το Heavy Spiced Syrup, μέσα σε ένα λίτρο νερό, πρόσθεσα ένα κιλό ζάχαρη, και ότι μπαχάρι έιχα στην κουζίνα μου, όπως ξυλάκια κανέλλας (3), ένα ολόκληρο μοσχοκάρυδο, κόκκους μαύρου πιπεριού, καμμιά δεκαριά σπόρους κάρδαμου, λίγη λεβάντα, και ότι άλλο βρήκα μπροστά μου που τώρα δεν το θυμάμαι... Αυτοσχεδιάστε.  Τα έβαλα σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, και ανακάτευα συνεχώς. Οταν έλιωσε η ζάχαρη έσβησα την φωτιά και το άφησα πάνω στο ζεστό μάτι  για αρκετή ώρα, ανακατεύοντας τακτικά .

Σούρωσα με τουλουπάνι και το συντηρώ στο ψυγείο. Νομίζω 3 με 4 εβδομάδες είναι η διάρκεια της ζωής του.

 

Ηπιαμε όμως και ουισκάκι:

fUNKIN rASBERRY cOCKTAIL!

 images1

*40 ml  Woodford Reserve Bourbon
*25 ml Raspberry purée

*25 ml  Passionfruit purre
*15 ml Honey syrup
*20 ml fresh  Lime juice 
*10 ml Luxardo Marschino liqueur

Χτύπησα για λίγη ώρα , αλλά με αρκετή δύναμη σε σέικερ με πάγο και σούρωσα σε μεγάλο ποτήρι old fashioned με τριμμένο πάγο!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: