Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Τα πιο ακριβά cocktails στον κόσμο!

 

1948 THE COCKTAIL BAR Πως αλλάζουν οι καιροί!....

Η εποχή «επιβάλλει» πολύτιμα κοκτέιλ, λένε (γιατί άραγε;) φτιαγμένα από premium και extra premium ποτά.

Kαι είναι γεγονός ότι το mixologists έχει πραγματικά προχωρήσει πολλά βήματα τα τελευταία χρόνια, αλλά κάποιοι κάνανε την υπέρβαση...

Κοκταίηλς με χρυσόσκονη, τρούφα, διαμαντένια δαχτυλίδια ή απλά με εξαιρετικά σπάνια ποτά.

Το παραγγέλνεις...

Kαι αν δεν σου αρέσει;.....

1. 24 K Margarita
Πού: The Fairmont
Πόλη: Scottsdale Princess
Κοστίζει: $ 50
Τι καλύτερο μπορείτε να πιείτε ακούγοντας σάλσα και δοκιμάζοντας γκουακαμόλε; Γι’ αυτή την premium μαργαρίτα ο διευθυντής του εστιατορίου ανακατεύει κάποιες από τις καλύτερες τεκίλες, την Gran Patron Platinum και την Patron Silver, μαζί με παλαιωμένο κονιάκ και Grand Marnier 150 (παλαιωμένο 50 χρόνια), με φρεσκοστυμμένο χυμό από λάιμ. Το ποτό γαρνίρεται με πραγματική χρυσόσκονη και φύλλα χρυσού.


2. Sin-sation
Πού: Below-Zero Nitro Bar
Πόλη: Barton G. The Restaurant, Μαϊάμι
Κοστίζει: $ 32
Σε μια τολμηρή κίνηση μοριακής ανάμιξης
(mixo-logy), το προσωπικό του μπαρ ανακατεύει το αλκοόλ με υγρό άζωτο έτσι ώστε να παγώνει, να σταθεροποιείται και να γίνεται πιο έντονο κατά την τήξη. Το μπαρ προσφέρει διάφορες εκδοχές του Nitro-Tini αλλά το Sin-sation με την ακριβή ροζέ σαμπάνια και το μπουκέτο με τα λουλούδια μέσα στην παγωμένη Absolute Vanilla είναι το πιο αγαπημένο.


3. Bentley Sidecar
Πού: The London Hotel
Πόλη: Νέα Υόρκη
Κοστίζει: $ 550
Αυτό το ποτό δεν είναι στο κανονικό μενού
αυτού του κοσμικού μπαρ στο Midtown, αλλά διατίθεται κατόπιν ζήτησης. Ο beverage manager του ξενοδοχείου Duncan Halden δίνει μια πολυτελή εκδοχή ενός κλασικού ποτού που σερβίρεται στο Ritz του Παρισιού. Περιλαμβάνει το super premium cognac Hennessy Ellipse από μια Baccarat καράφα σχεδιασμένη από το σχεδιαστή Tomas Bastide, καθώς και Grand Marnier 150.


4. High Roller Martini
Πού: The Capital Grille
Πόλη: Λας Βέγκας
Κοστίζει: $ 1.000
Αυτή η διάσημη αλυσίδα εστιατορίων έχει ένα μαρτίνι των $ 1.000 για καθένα από τα 27 καταστήματα, όπου το καθένα σερβίρεται και με ένα διαφορετικό κόσμημα. Το Gotham Martini έρχεται με ένα κολιέ με πέρλες. Το High Roller έχει ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι. Ενώ για κάθε κοκτέιλ που πωλείται τα $ 500 πάνε σε ένα φιλανθρωπικό οργανισμό.(χμμ...)


5. Martini-on-the-Rock
Πού: The Blue Bar
Πόλη: Algonquin Hotel, Νέα Υόρκη
Κοστίζει: $ 10.000
Βότκα ή τζιν; Emerald-cut ή Marquise;
Αυτό είναι ένα μαρτίνι που πρέπει να παραγγείλετε 72 ώρες πριν, ώστε να διαλέξετε το διαμάντι που θέλετε και το διάκοσμο. Μόνο δύο έχουν παραγγελθεί από το 2004 που πρωτοβγήκε το κοκτέιλ σε αυτό το μπαρ. Ενα για την ανακοίνωση ενός καινούργιου branch μιας εταιρίας και ένα για μια πρόταση γάμου (η απάντηση ήταν ένα ηχηρό «ναι»! αυτό έλειπε...).


6. Mai Tai
Πού: The Merchant Hotel
Πόλη: Μπέλφαστ
Κοστίζει: $ 1.400
Ο beverage manager Sean Muldoon’s του μπαρ αυτού έχει στην κατοχή του ένα μπουκάλι Wray
& Nephew, 17 ετών παλαιωμένο ρούμι,
που ήταν το βασικό υλικό από το οποίο φτιάχτηκε το αυθεντικό «Trader Vic» Bergeron’s Mai Tai. Υπάρχουν 6 από αυτά τα μπουκάλια
στον κόσμο, αλλά μονάχα ένα, αυτό στο The Merchand Hotel, είναι διαθέσιμο
για κοινή χρήση.


7. The Elixir Margarita
Πού: Isla Mexican Kitchen & Tequila Bar
Πόλη: Treasure Island, Λας Βέγκας
Κοστίζει: $ 99
Η θεά barwoman του Isla θα σας ετοιμάσει αυτή τη luxe margarita χρησιμοποιώντας τα καλύτερα ποτά. Τεκίλα Herradura Selección Suprema, Grand Marnier 100 ετών, Cointreau και φρέσκο χυμό λεμονιού γαρνιρισμένο με σπείρα λεμονιού.


8. Chocolate Truffle Martini
Πού: Donovan Bar
Πόλη: Brown’s Hotel, Λονδίνο
Κοστίζει: $ 120
Ο βραβευμένος mixologist Antonio Dandrea λέει ότι αυτό το κοκτέιλ είναι μόνο για σοβαρούς λάτρεις της τρούφας. Ανακατεύει premium βότκα με μαύρη τρούφα από την Alba truffle. Μετά την ανάμιξη της κρύας βότκας με την τρούφα το ποτό χρησιμοποιείται είτε για ένα δυνατό straight truffle martini ($ 100) ή για κάτι ακόμα πιο διεφθαρμένο, αναμιγνύοντάς το με λικέρ σοκολάτα, κρέμα γάλακτος και γαρνίροντας με δύο λεπτές φλοίδες τρούφας.


9. The Ritz Sidecar
Πού: Bar Hemingway
Πόλη: Hotel Ritz, Παρίσι
Κοστίζει: $ 515
Εδώ είναι το μπαρ όπου γεννήθηκε το sidecar, ένα ποτό που φτιάχτηκε για να ζεστάνει έναν πελάτη του μπαρ που μια φορά κατέφθασε παγωμένος με παλαιού τύπου μηχανή με πλαϊνή θέση συνοδηγού. Το ποτό αυτό, που κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ Γκίνες για το ακριβότερο κοκτέιλ στον κόσμο, αποτελείται από το σπανιότατο Ritz Reserve cognac του 1865, που προέρχεται από προ-φυλλοξηρικό αμπελώνα, από το οποίο δεν απομένουν παρά ελάχιστα μπουκάλια.


10. Sword Martinis
Πού: Jambu’s Bar in the Raffles Resort
Πόλη: Canouan Island, Grenadines
Κοστίζει: $ 300
Από το ταξίδι σας στο Canouan Island μπορείτε να πάρετε σαν σουβενίρ ένα T-shirt. Ή μπορείτε να φέρετε ένα χειροποίητο 14 καρατιών σπαθί-αναδευτήρα. Το resort έχει 4 διαφορετικά μαρτίνι με διαφορετικά σπαθιά. Από το σαμουράι στο Excalibur. Πραγματικά συλλεκτικά κομμάτια ή, όπως είπε κάποτε ένας πελάτης, «πολύ ακριβές οδοντογλυφίδες»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: