Κάποιος φίλος πρόσφατα, εντυπωσιάστηκε με την ποσότητα και την ποικιλία των βιβλίων με θέμα το μπάρ και τα κοκταίηλς, που κυκλοφορούνε στις μέρες μας στα μεγάλα βιβλιοπωλεία.
Οταν του είπα ότι υπάρχουνε βιβλία μπαρ και κοκταίηλ από τον προηγούμενο αιώνα, δεν με πίστεψε...
Για αυτό, ξεκινάμε αυτήν την διήγηση ανάποδα, από το σήμερα, και θα φτάσουμε όσο παλαιότερα μπορούμε.
Γιατί τα μπαρ είναι μια ¨επιστήμη¨ με μακρά παράδοση...!
2007
Συγγραφέας: David Wondrich, New York 2007
1986
Τίτλος: THE WILD WEST BARTENDERS´BIBLE
Συγγραφέας: BYRON A. JOHNSON & SHARON PEREGRINE JOHNSON, Texas
1976
Τίτλος: STIRRED - NOT SHAKEN
Συγγραφέας JOHN DOXAT, London
1960
Tίτλος THE COCKTAIL BAR
Συγγραφέας CHARLES, London
1948
Τίτλος THE FINE ART OF MIXING DRINKS
Συγγραφέας: DAVID AUGUSTUS EMBURY, New York
1947
Τίτλος:900 RECETTES DE COCKTAILS ET BOISSONS AMERICAINES
Συγγραφέας: ADOLPHE TORELLI, Paris
1936
Τίτλος: 200 SELECTED DRINKS
Συγγραφέας: KNUT W. SUNDIN, Göteborg
1934
Tίτλος: "COCKTAIL BILL" BOOTHBY´S WORLD DRINKS AND HOW TO MIX THEM
Συγγραφέας: Hon. WM. T. BOOTHBY, San Francisco
1933
Τίτλος : 300 DRINKS AND HOW TO MIX´EM
Συγγραφέας : Αγνωστος!
1930
Τίτλος: SHAKE EM UP
Συγγραφέας: VIRGINIA ELLIOTT & PHIL D. STONG
1921
Tίτλος: COC-TAILS- HOW TO MIX THEM
Συγγραφέας: ROBERT VERMERE, London
1914
Τίτλος:NEW BARTENDERS GUIDE
Συγγραφέας: HARRY MONTAGUE, Baltimore
1905
Τίτλος:BEHI-ND THE BAR - THE COMPLETE BARTENDER
Συγγραφέας: ALBERT BARNES, Philadelphia
1895
MODERN AMERICAN DRINKS
Συγγραφέας: GEORGE J. KAPPELER, New York, Chicago
1891
WEHMANS BARTENDERS GUIDE
Συγγραφέας WEHMAN BROTHERS, New York
1887
Τίτλος: BARTENDERS GUIDE
Συγγραφέας: JERRY THOMAS, New York
Το βιβλίο αυτό επανατυπώθηκε και κυκλοφορεί τώρα!!!
Μπορείτε να το αγοράσετε on line από την εξής διεύθυνση!:
http://www.theartofdrink.com/book/
1884
Τίτλος: WEHMANS BARTENDERS GUIDE
Συγγραφέας: WEHMAN BROTHERS, New York
1853
Τίτλος: THE MANUFACTURE OF LIQUORS, WINES, AND CORDIALS
Συγγραφέας: PIERRE LACOUR, New York
Αυτό είναι το παλαιότερο βοβλίο που γνωρίζουμε να έχει γραφτεί για την τεχνική του μπάρ, τα λικέρ και τα αποστάγματα, όπως τα γνωρίζουμε σήμερα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου